Informatie behoud kunstnagelsOm een langdurig plezier te hebben van uw nieuwe nagels, adviseer ik u het volgende:

* Gebruik een speciale nagellakremover zonder aceton voor kunstnagels. Bij gebruik van een normale nagellakremover zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raker. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen als aceton, benzine, terpentine, peut etc. Als u toch moet werken met een van deze middelen draag dan rubber handschoenen. De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, ammoniak en spiritus, maar toch adviseer ik u ook bij het gebruik van deze producten handschoenen te dragen. U voorkomt daarmee dat uw huid uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest.

* Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duim of wijsvinger. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kunt u het best met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets vast met de volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achteroverslaan en breken. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Als u iets wilt snijden, richt dan de nagels naar beneden om te voorkomen dat u de nagels van de duim of wijsvinger doorsnijdt.

* Als u de nagels vaak stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagels iets korter. Let er wel op dat u de nagels niet smaller vijlt bij de breekpunten: het punt waar het roze nagelbed stopt en de witte nagelrand begint. Dit verzwakt de nagels.

* Knip de kunstnagels nooit: ze zullen barsten.

* Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basislak. Hierdoor kunnen de kunstnagels splijten.

* Als uw kunstnagels voor 1/4 van het nagelbed zijn uitgeroeid, dan dient de uitgroei bijgewerkt te worden. De kunstnagels de kunstnagels zullen dan niet van uw nagels af groeien. Gebeurt dit wel, dan wordt de vrije top te zwaar en zullen de nagels alsnog afbreken.

* Omdat uw nagels groeien en daarom regelmatig korter gevijld worden is op een bepaald moment de kunststof tip weg gevijld. U heeft dan uw eigen nagels verstevigd met een  kunststoflaag. Ook dan moet u, zoals u gewend bent, de nagels bij laten werken om een mooie verstevigde nagel te behouden. Na het bijwerken zijn uw nagels steeds weer als nieuw.

* Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw nagels af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagels mee. Hierdoor worden de nagels dun en kunnen heel erg beschadigen.

* Het is aan te bevelen om een onderhoudsset aan te schaffen waarmee u zelf kleine reparaties kunt uitvoeren. Met de Home Maintenance Kit kunt u zelfs een gebroken nagel repareren als dit gebeurt op een ongelegen moment. Dit gaat als volgt: verwijder de nagellak, ontsmet de nagel met Nail Antiseptic en laat de nagel goed drogen. Breng wat lijm aan op het gebroken deel en zet de gebroken delen weer tegen elkaar. Goed laten drogen. Vijl nu de overtollige lijm op de breuk glad met een polijstblok en lak de nagel. Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een vakkundige reparatie.

* Ook kunt u eventueel losgeraakte delen met wat lijm weer vastzetten. Dit gaat als volgt: ontsmet de nagel met Nail Antiseptic en laat dit goed drogen. Laat wat dunne lijm onder het losgelaten deel lopen en veeg het overtollige snel weg met een tissue, zorg dat er geen lijm op de nagelriem komt. Nadat u de nagel heeft glad gevijld met een polijstblok kunt u weer lakken. Zorg ervoor dat uw nagels nooit los zitten.

* Natuurlijk zijn dit tijdelijke noodoplossingen. U dient uw nagels zo snel mogelijk re laten vernieuwen of vakkundig te laten repareren.

* Voor vragen kunt u natuurlijk altijd bellen via 06-53522747. Graag tot ziens!